Русия не трябва да подновява сделката за износ на украинско

...
Русия не трябва да подновява сделката за износ на украинско
Коментари Харесай

Руски партиен лидер: Не трябва да се подновява зърнената сделка след инцидента на Кримския мост

Русия не би трябвало да възобновява договорката за експорт на украинско зърно през Черно море след нападението против моста, свързващ Русия с Крим, съобщи почитан съветски политик, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Мъж и жена бяха убити, а щерка им - тежко ранена при гърмежи на Кримския мост, което съветските управляващи дефинираха като " изключително произшествие ".

Сергей Миронов, водач на партия " Справедлива Русия " в съветския парламент, съобщи, че Москва би трябвало да отговори, като унищожи украинска инфраструктура.

" Това е, което би трябвало да създадем, а не да обсъждаме договорка за зърно, която оказва помощ на киевските управници и техните западни господари да си пълнят нелегално джобовете. Не може да има зърнена договорка след следващата терористична офанзива ", съобщи той в " Teлеграм ".

Преди година Русия се съгласи да подпише зърнената договорка, което разреши на Украйна да възобнови доставките на храни от южната си част през Черно море макар войната.

Москва обаче неведнъж създаваше неизясненост дали ще се съгласи срокът на съглашението, който изтича през днешния ден, да се удължи.

Кремъл към момента не е коментирал гърмежите на Кримския мост или вероятните последствия за зърнената договорка.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР