Русия не трябва да бъде обявена за държава, подкрепяща тероризма.

...
Русия не трябва да бъде обявена за държава, подкрепяща тероризма.
Коментари Харесай

Байдън отказа на Зеленски: Русия не трябва да бъде обявена за държава, подкрепяща тероризма

Русия не би трябвало да бъде оповестена за страна, подкрепяща тероризма. Това отговори президента на Съединените щати Джо Байдън на пряк върпос дали поддържа концепцията, без да показва аргументите, съобщи NOVA.

Вкарването на Русия в черния лист е нещо, за което Украйна постоянно упорства. Причина са хилядите цивилни жертви, които взима съветската инвазия.

Москва упорства, че армията ѝ нападна единствено военни цели. Но безусловно всеки ден тяхната артилерия и ракети убиват мирни жители и унищожават частни домове и други цивилни здания.

Преди няколко дни Латвия разгласи Русия за страна подкрепяща тероризма. В Съединените щати няколко сенатори също пробват да прокарат подобен закон.

 

Ако Русия бъде оповестена от Съединени американски щати за страна спонсор на тероризма, дипломатическите връзки ще бъдат мощно развалени и даже могат да бъдат прекратени - това предизвестие насочи Москва към Вашингтон.

" Ако Сенатът на Съединени американски щати в действителност сбъдне желанията си да разгласи Русия за " страна спонсор на тероризма ", това ще значи, че Вашингтон е минал границата, от която няма връщане обратно ", съобщи Александър Дарчиев - началник на отдела за Северна Америка в съветското външнополитическо ведомство.

По думите му, в случай че Русия бъде сложена в сходна категория, ще се стигне до " най-тежките вреди за двустранните дипломатически връзки ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР