Русия не планира допълнителна мобилизация на мъже за фронта в

...
Русия не планира допълнителна мобилизация на мъже за фронта в
Коментари Харесай

Русия се хвали с 335 000 патриоти, записали се в армията

Русия не възнамерява спомагателна готовност на мъже за фронта в Украйна, защото от началото на годината над 335 000 са се записали, с цел да се борят във въоръжените сили или в доброволчески формирования. Това съобщи министърът на защитата Сергей Шойгу, представен от " Ройтерс ".

Русия укрепва въоръжените си сили и ускорява производството на оръжия в очакване на дълга война в Украйна, където за година съвсем нямаше изменение на фронтовите линии.

" Няма проекти за спомагателна готовност. Въоръжените сили разполагат с нужния брой военнослужещи за осъществяване на специфичната военна интервенция ", уточни Шойгу пред висши генерали.

Шойгу - непосредствен съдружник на президента Владимир Путин, приветства патриотизма на записалите се в армията.

" От началото на годината над 335 000 души са постъпили на военна работа по контракт и в доброволчески формирования. Само през септември над 50 000 жители са сключили контракти ", регистрира министърът.

Тези числа демонстрират, че Русия е постигнала забележителен прогрес както в набирането на новобранци, по този начин и в прехвърлянето на доста бойци от частната войска " Вагнер " към " доброволни формирования ".

През септември предходната година Путин подреди " частична готовност " на 300 000 резервисти, което накара стотици хиляди млади мъже да избягат от Русия, с цел да не бъдът изпратени на фронта.

Путин неведнъж е заявявал, че няма потребност от нова готовност, която съгласно някои съветски публични лица е била неточност, защото е предиздвикала огромен брой хора да изоставен страната.

Руската инвазия в Украйна през февруари 2022 година сложи началото на война, която опустоши елементи от Източна и Южна Украйна, аргументи гибелта или рани стотици хиляди мъже и докара до най-големия раздор във връзките на Русия със Запада от шест десетилетия насам.

Путин твърди, че се бори със западен съюз, който води прокси война против Русия. От своя страна западните водачи показват, че наложените от тях стопански наказания и военната им поддръжка за Украйна са директен отговор на експанзията на Москва.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР