Русия не очаква нищо добро от бъдещия американски президент Джо

...
Русия не очаква нищо добро от бъдещия американски президент Джо
Коментари Харесай

Москва: Не чакаме нищо добро от русофобската администрация на Байдън, ще ни обливат с кал

Русия не чака нищо положително от бъдещия американски президент Джо Байдън и счита, че външната политика ще се управлява от русофобски настроения, съобщи съветският заместник-външен министър Сергей Рябков в изявление за Интерфакс, представено от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Нищо положително не чакаме, това е ясно. Би било необичайно да чакаме нещо положително от хора, които в множеството случаи са градили кариерата си върху русофобията, обливайки с тиня моята страна ", споделя Рябков след ново изостряне на напрежението сред двете страни поради голяма хакерска атака в Съединени американски щати, която се счита, че е дело на Москва.

Той дава отговор за връзките с двете Америки и за неразпространението на нуклеарните оръжия и в това си качество е един от главните събеседници на американския Държавен департамент в съветското външно министерство.

По думите му Москва би трябвало да води единствено " изборен разговор " със Съединени американски щати, като натъртва само на " интересуващите я тематики ". За останалото е нужна политика " на цялостно въздържане на Съединени американски щати, във всички насоки, тъй като американската политика към Русия е надълбоко враждебна " .

Рябков декларира още, че топката е в полето на Съединени американски щати, в случай че те желаят възкръсване на двустранните връзки и че Русия няма желание " да търси контакти с преходния екип на Байдън ".

Изявлението е публикувано няколко часа, откакто новоизбраният американски президент даде обещание да реагира на хакерската атака против Съединени американски щати и упрекна Доналд Тръмп в безучастие.

Според Рябков напускащата американска администрация оставя " тежко завещание ", откакто е приела редица санкционни режими против Русия, в това число за хакерски атаки и интервенция в президентските избори от 2016 година

" Всичко върви все по-зле и по-зле . Това беше особено за последните четири години и нямаме чувството, че тази наклонност ще се промени ", споделя Рябков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР