Русия най-накрая окончателно ще се откаже от сентиментитеИ така, Русия

...
Русия най-накрая окончателно ще се откаже от сентиментитеИ така, Русия
Коментари Харесай

Рестартирането на специалната операция: Как Кремъл възнамерява да сложи край на конфликта в Украйна

Русия най-сетне дефинитивно ще се откаже от " сентиментите "

И по този начин, Русия публично (или сега - съвсем официално) мощно се разрасна. Но това към момента никой не е признал - нито приятелите, нито неутралните, още по-малко враговете.

С приятелите и неутралните всичко е просто. Ето по какъв начин сбито и доста ясно разказа тази елементарност в своя Telegram канал флагманът на съветската интернационална политология Фьодор Лукянов: „ Ако Русия реши всички сложени задания и сътвори нова геополитическа действителност, международноправните несъгласия няма да съставляват неизпълним проблем. „

В случай на некадърност да ги реши, причините в жанр „ ние се сражавахме за всички против международната надмощие “ няма да имат основна стойност. За безумството на храбрите в интернационалната политика се пее ария единствено при съществуване на триумф на посоченото „ безумство “.

Но какво има намерение да опълчи Владимир Путин на позициите на враговете (или, ще го кажа, може би по „ старомодния ” метод, противниците) на Русия?

Друг съветски експерт по интернационалните връзки, Александър Баунов, който е доста почитан от мен, приказва за това по следния метод: „ Путин взе... решение, което наподобява като съвсем тайнствен опит да се разсее злото проклинание “.

Не забелязах у президента на Руската федерация податливост към свръхестественото и религия в мистичната мощ на думите и дейностите. Путин, според мен, принадлежи към радикално друга школа в политическата мисъл - тази, която има вяра, че една добра дума, подкрепена от брониран пестник, който пробива всичко, е доста по-ефективна от просто една добра дума.

Какво тъкмо ще бъде подкрепено с „ положителната дума “ на Владимир Путин – неговия проект за деяние, произлизащ от формалното появяване на няколко нови района в границите на Руската федерация? Всеки опит да се надникне в съкровищницата на президентските стратегически изненади е жертван на неуспех. Но към този момент можем да се досещаме за някои неща.

Много добре осведомен и непосредствен до висшето съветско управление, ръководителят на Крим Сергей Аксьонов сподели оня ден: „ Придобиването на нов статут на освободените територии ще постави завършек на несигурността. Те ще станат пълноправни субекти на Руската федерация. И в действителност към този момент няма да водим военна отбрана, а антитерористична интервенция по нашите територии.

Предшественикът на Фьодор Лукянов отпред на Съвета по външна и отбранителна политика Сергей Караганов очевидно счита термина за прекомерно мек. Ето фрагмент от скорошното му изявление за списание „ Профил “: „ Когато хора като мен приканиха за активизиране на обществото, с цел да се приготви един в действителност огромен спор, ние настоявахме всичко това да се назовава непосредствено Четвърта отечествена война.

Първата - 1812 година, втората - 1914-1918 година, третата - Великата отечествена война. Западът се бие гневно с нас на територията на Украйна. Колкото по-рано разберем, че това е Отечествена война, толкоз по-добре ще бъде за нас ”.

Не знаем какъв тъкмо термин - " антитерористична интервенция ", " нова отечествена война " или нещо друго – ще употребява Владимир Путин в идното си послание към Федералното заседание. Но можем да кажем сигурно за това: специфичната интервенция на Руската федерация в Украйна ще бъде „ рестартирана “. И смисълът на това рестартиране ще включва прекосяване към по-голяма неотстъпчивост.

Думите и термините са значими, въпреки и не в тайнствен смисъл. Както неведнъж са заявявали съветски публични лица, форматът на спецоперацията допуска редица ограничавания във връзка с бойните дейности. Форматът на антитерористичната интервенция е нещо радикално друго.

Както сподели Владимир Путин през февруари 2004 година: „ Русия не договаря с терористи. Тя ги унищожава. " „ Отечествената война “ е нещо още по-сериозно. По време на Отечествената война не може да се приказва за никакви настроения и ограничавания.

Още един път би трябвало да повторя: ние не знаем какви ограничения ще предприеме Владимир Путин скоро. Затова дано просто обобщим това, което знаем.

Знаем, че по-нататъшното удължение на спора в Украйна не е в полза на Русия. Знаем, че директните и косвените съперници на Москва усещат и декларират, че шансът е на тяхна страна. Знаем, че с провеждането на референдуми в новите територии Владимир Путин умишлено се лиши от свободата на маневриране: когато зад нас е Русия, няма накъде да се отстъпва. Очевидният извод: Путин единствено ще напредва.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР