Русия настоява за незабавното освобождаване на намиращия се под домашен

...
Русия настоява за незабавното освобождаване на намиращия се под домашен
Коментари Харесай

Русия иска Киев незабавно да освободи митрополит Павел, наместник на Киево-Печорската лавра

Русия упорства за незабавното освобождение на намиращия се под домакински арест в Украйна наместник на Киево-Печорската лавра, митрополит на каноничната Украинска православна черква (УПЦ) Павел и оказване на здравна помощ. Това се показва в публикувано през днешния ден изказване на специфичния представител на съветския външен министър за гарантиране на правото на независимост на религията Генадий Аскалдович, оповестява ТАСС.

„ Дълбоко сме разтревожени за ориста на Владика Павел, който, както знаете, е под домакински арест и в електронни окови. За хората с благосклонност неговата фигура придобива облика на страдалец за православната религия.  На този декор връх на цинизма са думите на Володимир Зеленски, който сподели, че Украйна е територията на най-голямата религиозна независимост. Настояваме за незабавното освобождение на митрополит Павел и оказване на подобаваща здравна помощ “, се споделя в изказването.

Както отбелязва руският дипломат, с дейностите си киевският режим настойчиво продължава политиката на честен гнет против съграждани и вярващи в интервала на Великия пост. „ Режимът на Володимир Зеленски настойчиво се стреми да нанесе уверено проваляне на православната религия в Украйна “, декларира Генадий Аскалдович. - Този факт беше цинично доказан от съветникана Зеленски Михаил Подоляк, който сподели, че е належащо да се " прочисти " УПЦ незабавно след началото на специфичната военна интервенция. Всички тези политикани смятаха, че  „ прочиствайки ” образованието, културата и медиите, също толкоз елементарно ще се оправят и с духовната сфера. Те обаче сгрешиха. Силата на духа и силата на вярата се оказаха по-силни от страха от репресии. Възхищаваме се на смелостта и твърдостта на последователите на същинската православна религия в Украйна, отпред с митрополит Павел, самоотвержено защитаващи своята обител “.

Специалният представител на съветския външен министър означи, че Зеленски е обидил надълбоко предстоятеля и членовете на Синода на каноничната Украинска православна черква, „ надменно отказвайки да се срещне с тях и да изслуша техните причини “.  " Тях ги вълнува не свободата на религията, а за всепозволеността на сектантството - добавя дипломатът. - Сигурни сме, че следствията от стореното от тях няма да закъснеят. Зеленски и всички богоборци от властта ще бъдат възнаградени за техните греховни каузи и вечно ще им се прикрепи позорната популярност на гонители на Украинската православна черква (УПЦ). И Православната черква, както нееднократно се е случвало в историята, ще устои и ще пребъде, макар тежките тествания, които я сполетяха, за разлика от нейните гонители, чието място от дълго време е непокътнато на бунището на историята. "

На 1 април Службата за сигурност на Украйна упрекна митрополит Павел в подбудителство на религиозна ненавист и оправдаване на дейностите на Русия. Той бе изпратен под домакински арест за два месеца, като би трябвало да излежи този интервал с електронна гривна в региона на Киев, надалеч от манастира, прибавя ТАСС.

Инфо: ТАСС

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР