Русия наложи вето на резолюция на Съвета за сигурност на

...
Русия наложи вето на резолюция на Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

Джонсън изрази загриженост пред Путин от струпването на руски войски по украинската граница

Русия наложи несъгласие на резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, която обвързва климатичните промени с световната сигурност, съобщи Франс прес.

Документът упорства генералният секретар Антонио Гутериш да включи рисковете за сигурността, подбудени от климата, като главен съставен елемент в тактиките за попречване на спорове. В него се упорства още Гутериш да рапортува в период от две години за въздействието на климатичните промени върху сигурността по въпроси, които съветът преглежда.

Текстът получи утвърждението на 12 от 15-те страни в Съвета за сигурност, като с изключение на Русия, Индия също се разгласи срещу, а Китай се въздържа.

Дипломати, поискали анонимност, обявиха, че не схващат съветското опълчване на документа, защото съгласно тях той не е "радикален ". Американският представител Линда Томас-Грийнфийлд сподели, че няма опрощение за ветото, защото климатичната рецесия е рецесия на сигурността.

Руският непрекъснат представител Василий Небензя съобщи, че резолюцията ще сътвори комплициране и повтаряне с други конгреси на Организация на обединените нации, свързани с климатичните промени. По думите му директната връзка сред тероризма и промените в климата напълно не е явна., заяви БНР
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР