Русия наложи персонални санкции на 13 висши политици от САЩ

...
Русия наложи персонални санкции на 13 висши политици от САЩ
Коментари Харесай

Москва с контрасанкции срещу Джо Байдън, Антъни Блинкън, Хилари Клинтън и още 10 американци

Русия наложи лични наказания на 13 висши политици от Съединени американски щати и свързани с тях лица, като преди всичко в листата е президентът Джо Байдън. " Черният лист " на Москва бе разгласен от говорителката на Министерството на външните работи Мария Захарова.

" В отговор на невижданите наказания, наложени от Вашингтон, от през днешния ден в съветския санкционен лист са включени президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, държавният секретар Антъни Блинкън, министърът на защитата Лойд Остин и ръководителят на Обединения комитет на шеф щабовете ген. Марк Мили, а също по този начин и редица ръководители на ведомства и известни американски политици ", посочи Захарова.

По думите й, тази контрареакция на Москва е неизбежна последица от извънредно русофобския курс, подхванат от актуалната администрация на Съединени американски щати, която в обезверен опит да резервира американската надмощие, е заложила, отхвърляйки всякаква възпитание, на директното ограничаване на Русия.

" Ние не се отхвърляме от формалните връзки, в случай че те отговорят на нашите национални ползи и при положение на потребност ще решаваме проблемите, произлизащи от статуса на лицата, които попадат в " черния лист " ", добавя говорителката на съветското Министерство на външните работи.

Пълният лист на глобените от Москва включва:
Джо Байдън Антъни Блинкън Лойд Остин Марк Мили Джейкъб Съливан - съветникът на Байдън по националната сигурност Уилям Бърнс - шеф на ЦРУ Дженифър Псаки - прессекретар на Белия дом Далип Сингх - заместител на Джейкъб Съливан Саманта Пауър - началник на Американската организация за интернационално развиване (USAID) Хънтър Байден - наследник на американския президент Хилари Клинтън - някогашен претендент за президент на САЩ Уоли Адейемо - заместник-министър на финансите Рита Джо Луис - президент и ръководител на Съвета на шефовете на Експортно-импортна банка
В близко време описът ще бъде уголемен, като в него ще бъдат включени висши американски служители, военни, предприемачи, публицисти и други лица, които са настроени русофобски, допълват от съветското Министерство на външните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР