Русия може да използва кибератаки като част от опитите си

...
Русия може да използва кибератаки като част от опитите си
Коментари Харесай

Съветник по киберсигурност към Белия дом предупреди за руски хакерски атаки срещу Украйна

Русия може да употребява хакерски атаки като част от опитите си да дестаблизира и да нахлуе още по-навътре в Украйна. Това съобщи през днешния ден консултант по киберсигурността към Белия дом по време на среща с европейски сътрудници, съобщи Ройтерс.

Ан Нюбъргър, федерален заместник-съветник по националната сигурност, отговаряща за кибер- и новите технологии, се срещна с представители на Европейски Съюз и НАТО в Брюксел, с цел да разиска с тях тези аспекти на съветската опасност за Украйна.

" Ние бяха предупреждавани седмици и месеци наред, както обществено, по този начин и по частен път, за евентуални набези ", сподели тя на виртуална конференция. По думите й хакерските атаки са основен съставен елемент в деянията на мощ на руснаците през последното десетилетие, в това число неотдавна в Украйна.

Посещението на Нюбъргър в Европа става след огромна хакерска атака, направила недостъпни украински държавни уеб сайтове. Киев счита, че офанзивата е дело на беларуското разузнаване посредством злотворен програмен продукт, сходен на потребления от група, обвързвана с съветското разузнаване.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР