Русия може би се нуждае от олимпийски таймаут, тъй като

...
Русия може би се нуждае от олимпийски таймаут, тъй като
Коментари Харесай

Изхвърлят Русия от Олимпийските игри заради допинг?

Русия може би се нуждае от олимпийски " таймаут ", защото проблемите с допинга се появяват още веднъж, откакто фигуристката Камила Валиева даде позитивна допинг проба на Зимните игри в Пекин, сподели членът на Международния олимпийски комитет (МОК) Дик Паунд.

Руските спортисти на Игрите в Пекин не се състезават под флага си, до момента в който носят логото на Руския олимпийски комитет на екипите си. Санкциите са наложени след допинг свадите, разкрити след Игрите в Сочи 2014.

15-годишната Валиева стана фаворитка на всички в Пекин, когато стана първата жена, изпълнила четворен скок на Олимпиадата и оказа помощ на РОК да завоюва златото в отборната конкуренция.

В петък Международната организация за допинг проби заяви, че повода за отлагането на церемонията по награждаването на отборния шампионат по фигурно пързаляне на Олимпиадата е позитивен резултат от допинг теста на Валиева, който е взет на 25 декември.

" В избран миг, в случай че проблемите с допинга са безусловно непоправими, ще бъдете в позиция да вземете таймаут за страната. Можем да ви помогнем. Имате проблем. Можем да се концентрираме върху него. Отделете си време за една, две или три Олимпиади, до момента в който не овладеете това ", сподели Паунд в телефонно изявление за Ройтерс от Флорида.

" Руснаците не си оказват помощ. Няма да признаят нищо, апелират всяко едно решение. Мисля, че методът евентуално е бил прекомерно благосклонен, с цел да им разреши да се състезават като Руски олимпийски комитет ", добави той.

" Случват се най-различни неща и съм сигурен, че руснаците са се обадили и пробват всичко, с цел да управляват нещата. Но по какъв начин бихте могли да я изложите на този риск. Това не е като нечиста добавка, това е нетерапевтична приложимост на много мощно лекарство ", сподели още Паунд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР