Русия извършва военни престъпления и използва терористични средства“• Членовете на

...
Русия извършва военни престъпления и използва терористични средства“• Членовете на
Коментари Харесай

EП обяви Русия за държава спонсор на тероризма

Русия прави военни закононарушения и употребява „ терористични средства “
• Членовете на Екологичен потенциал приканват за спомагателна интернационална изолираност на Русия
• Закриване и възбрана на обвързваните с съветската страна институции в Европейски Съюз, които популяризират агитация
• Деветият пакет от наказания на Европейски Съюз против Москва би трябвало да бъде приключен

След жестокостите, осъществени от режима на Владимир Путин против украинското цивилно население, членовете на Екологичен потенциал признаха Русия за страна спонсор на тероризма.
В сряда Парламентът одобри резолюция по отношение на последните събития в бруталната нападателна война на Русия против Украйна. Членовете на Екологичен потенциал акцентират, че умишлените набези и зверства, осъществени от съветските сили и техните пълномощници против цивилни жители в Украйна, разрушаването на гражданска инфраструктура и други съществени нарушавания на интернационалното и филантропичното право съставляват терористични актове и военни закононарушения. С оглед на това те признават Русия за „ страна спонсор на тероризма и за страна, която употребява терористични средства “.

Необходима е правна рамка на Европейски Съюз

Тъй като понастоящем Европейски Съюз не може публично да дефинира страни за спонсори на тероризма, Парламентът приканва Европейски Съюз и неговите страни членки да вкарат подобаваща правна рамка и да обмислят прибавянето на Русия в подобен лист. Това би довело до редица обилни ограничаващи ограничения против Москва и би имало дълбоки ограничаващи последствия за връзките на Европейски Съюз с Русия.

Междувременно членовете на Екологичен потенциал приканват Съвета да включи в антитерористичния лист на Европейски Съюз съветската паравоенна формация „ Вагнер “, 141-ви специфичен моторизиран полк, прочут още като „ Кадировците “, и други въоръжени групировки, милиции и марионетни сили, финансирани от Русия.

Изолиране на Русия в по-голяма степен, привършване на работата по деветия пакет от наказания на Европейски Съюз

Парламентът приканва Европейския съюз да продължи да изолира Русия в интернационален проект, в това число когато става въпрос за участието на Русия в интернационалните организации и органи като Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Членовете на Екологичен потенциал желаят също по този начин да се понижат дипломатическите връзки с Русия, контактите на Европейски Съюз с публични съветски представители да бъдат сведени до абсолютния най-малко, а обвързваните с съветската страна институции в Европейски Съюз, които популяризират агитация по света, да бъдат закрити и неразрешени.

На фона на ескалиращите терористични актове на Кремъл против популацията на Украйна, резолюцията приканва още страните членки в Съвета на Европейски Съюз бързо да приключат работата си по деветия пакет от наказания против Москва. Членовете на Екологичен потенциал желаят също по този начин страните от Европейски Съюз и Европейската комисия интензивно да предотвратяват, проверяват и да подлагат на наказателно гонене всяко заобикаляне на глобите и да обмислят вероятни ограничения против страни, които се пробват да оказват помощ на Русия да заобиколи наложените ограничаващи ограничения.

Резолюцията беше призната с 494 гласа „ за “, 58 гласа „ срещу “ и 44 гласа „ въздържал се “.

За повече информация по отношение на оповестяването на страни за спонсори на тероризма и сходни правни рамки в други страни, вижте най-новата информация на Службата на Екологичен потенциал за парламентарни проучвания (EPRS)
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР