Русия изхожда от предположението, че всички правила за корабоплаване в

...
Русия изхожда от предположението, че всички правила за корабоплаване в
Коментари Харесай

МВнР на Русия: Москва е уверена, че проектът за газопровод „Северен поток 2“ ще бъде завършен до края на 2021 г.

Русия изхожда от догатката, че всички правила за мореплаване в региона, където ще бъде положен тръбопроводът „ Северен поток 2 “, ще бъдат прецизно спазвани. Това съобщи заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Александър Грушко пред ТАСС.

„ Ние естествено изхождаме от догатката, че би трябвало да се съблюдават прецизно всички съответни правила за мореплаване. И продължаваме да имаме вяра, че този план е в полза на укрепването на енергийната сигурност на Европа и отношението към него ще бъде тъкмо като към подобен, а не по метода, по който се пробва да наложи Вашингтон на европейците “, разяснява Грушко.

Москва е уверена, че планът за газопровод „ Северен поток 2 “ ще бъде приключен до края на 2021 година, а също по този начин чака да не бъдат предприемани дейности, които да попречват построяването му.

„ Имаме цялостната убеденост, че планът ще бъде приключен преди края на годината и в продължение на доста години ще остане знак на мощно и здравословно енергийно съдействие сред Русия и страните от Европейски Съюз. В този подтекст, несъмнено, чакаме да не се подхващат никакви дейности, които биха противоречали на осъществяването на този план “, акцентира заместник-министърът на външните работи на Русия.

По-рано компанията Nord Stream 2 AG разгласи засилената интензивност на военни и цивилен кораби в региона, където се поставя тръбопроводът. Тези дейности имат провокативен темперамент и може да доведат до спешно увреждане на газопровода. Компанията напомни, че по време на осъществяването на такива планове се основава зона за сигурност от 1,5 благи, в която не би трябвало да влизат кораби, които не вземат участие в строителството. Също по този начин беше обявено, че полският противоподводен аероплан PZL-Mielec М-28В1 Rbi постоянно лети към работната зона на дребна височина и на близко разстояние от тръбопровода. Полските въоръжени сили отхвърлиха тези обвинявания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР