Русия има въпроси относно легитимността на процеса за промяна на

...
Русия има въпроси относно легитимността на процеса за промяна на
Коментари Харесай

Лавров пита за легитимността за промяна на името на Македония

Русия има въпроси по отношение на легитимността на процеса за смяна на името на Македония , съобщи външният министър Сергей Лавров, представен от " Ройтерс ".

Македонският парламент одобри изменение в конституцията в петък , с цел да преименува страната в Република Северна Македония по съглашение с Гърция, с цел да се постави завършек на 27-годишния спор сред прилежащите страни.

Решаването на въпроса с името може да отключи кандидатурите на Македония за присъединение към НАТО и Европейския съюз .

 Москва: Решението на Скопие за името е наложено извън
Москва: Решението на Скопие за името е наложено извън

Не отразява волята на македонския народ

" Да живее Република Северна Македония . Нашата страна написа история. Сънят стана действителност. Започна осъществяването на Преспанския контракт за участието в НАТО и Европейски Съюз ", съобщи македонският министър председател Зоран Заев, откакто Народното събрание в Скопие ратифицира Договора от Преспа .

Министерството на външните работи на Гърция отговори остро на Москва , като съгласно ведомството Русия се намесва във вътрешните работи на Гърция , което не подхожда на двустранните връзки.

Защитавайки съглашението за името сред Атина и Скопие, Ципрас означи, че той и някогашният външен министър Никос Кодзиас са се възползвали от " историческата опция " за разрешаване на казуса . " Моята съвест и моето патриотично обвързване изискваха от мен да употребявам тази историческа опция за разрешаване на македонския въпрос, като знаех, че ще има политическа цена ", отбрани той решението си.

 Промяната на името на Македония оставя дълбоки политически белези
Промяната на името на Македония оставя дълбоки политически белези

Борбата за смяна на името отразява действителностите на политическата динамичност в района
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР