Русия има собствена версия за пожара вв Запорожката АЕЦ.Киев е

...
Русия има собствена версия за пожара вв Запорожката АЕЦ.Киев е
Коментари Харесай

Русия: Инцидентът в Запорожката АЕЦ е предизвикан от саботьори-провокатори

Русия има лична версия за пожара вв Запорожката АЕЦ.

Киев е желал да упрекна Русия, че е предизвикала радиационна гореща точка в Запорожката АЕЦ. В съветското Министерство на защитата са уверени, че инцидентът е провокиран от саботьори-провокатори. Игор Конашенков, представител на съветското Министерство на защитата, изложи пред публицисти лична версия.

" В петък вечерта киевският режим се опита да извърши чудовищна провокация на територията, прилежаща към Запорожската АЕЦ. Около 2 ч. през нощта, до момента в който патрулира в охраняемата зона наоколо до централата, мобилен патрул на Росгвардия е бил атакуван от украинска диверсионна група - по чиновниците на Росгвардия е открит огън със стрелково оръжие от прозорците на няколко етажа на образователен комплекс, ситуиран отвън централата. Обстрелването на украинските диверсанти е потушено с ответен огън от стрелково оръжие. Напускайки постройката, украинската диверсионна група я е запалила ", споделя Конашенков.

Целта на провокацията е била да се упрекна Русия, че е основала опция за радиоактивно замърсяване.

Всичко това е доказателство за незаконните планове на киевския режим или за цялостната загуба на надзор от страна на Зеленски върху дейностите на украинските диверсионни групи с присъединяване на задгранични наемници ".

По-рано през днешния ден Украйна разгласи, че съветските сили са атакували АЕЦ-а рано тази заран, подпалвайки 5-етажен учебно-тренировъчен корпус в съседство.

Заради произшествието Москва беше остро наказана от интернационалната общественост, написа

Международната организация за атомна сила заяви, че е в контакт с украинските управляващи след известията за обстрел на Запорожката АЕЦ.

Говорител на централата също се обърна към обществените медии с молба съветските сили " да спрат огъня с тежки оръжия ".

От своя страна украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия в нуклеарен тероризъм и напомни опустошителната повреда в Чернобил.

Британският вицепремиер Доминик Рааб пък съобщи, че е доста мъчно да се повярва, че съветската офанзива против Запорожката атомна електроцентрала не е била умишлена.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР