Русия и Турция са готови да обсъдят проекта за създаване

...
Русия и Турция са готови да обсъдят проекта за създаване
Коментари Харесай

Русия и Турция обсъждат проект за турски изтребител 5-о поколение

Русия и Турция са подготвени да обсъдят плана за основаване на турски изтребител от пето потомство TF-X. Това съобщи през днешния ден пред публицисти Дмитрий Шугаев, шеф на съветската Федерална работа по военно-техническо съдействие, съобщи ТАСС.

"Знаете добре, че турците имат план за изтребители TF-X. Ние сме подготвени да обсъдим с тях и този план. Освен това през вчерашния ден двамата водачи подчертаха, че индустриалното и техническото съдействие сред двете страни е допустимо и мечтано ", сподели Шугаев.

Русия и Турция разискват доставки на съветски системи за радиоелектронна битка и на изтребители Су-35 и Су-57, заяви още Шугаев.

Несъмнено през днешния ден ще имам значими договаряния с моя турски сътрудник - с ръководителя на турската Агенция за отбранителна индустрия Исмаил Демир.

Ще продължим да обсъждаме нашите тематики, които са в дневния ред - С-400, несъмнено ще засегнем и въпроса, обвързван със Су-35 и Су-57, уточни Шугаев на авиоизложението МАКС 2019.

Той сподели, че Анкара е заинтригувана от доставките на съветска авиотехника поради обстановката, обвързвана с прекратяването на присъединяване на Турция в програмата за Ф-35.

Знаем, че сега Турция е "в избран ступор " с американците поради Ф-35 и ползата на Анкара към нашата авиационна техника е огромен. Рано е да се приказва за някакви договаряния за контракт. Трябва да минат избрани съвещания, съобщи Шугаев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР