Русия и САЩ обсъдиха подробно възможността в Източна Украйна да

...
Русия и САЩ обсъдиха подробно възможността в Източна Украйна да
Коментари Харесай

Русия и САЩ обсъждат мисия на ООН в Украйна

Русия и Съединени американски щати разискаха в детайли опцията в Източна Украйна да бъде ситуирана задача на Организация на обединените нации. Това заяви Владислав Сурков, асистент на съветския президент, откакто беседва през вчерашния ден в Белград със специфичния американски делегат за Украйна Кърт Волкър, съобщи ТАСС.

"Подробно обсъдихме съветската самодейност за развръщане на сили на Организация на обединените нации в Украйна ", сподели Сурков.

Според него делегацията на Русия е получила американски оферти към съветската проекторезолюция на Съвета за сигурност по въпроса и е "сметнала за допустими " три от допълненията. Двете страни са решили да продължат да работят за доближаване на своите позиции.

Сурков и Волкър са изразили на срещата общо мнение, че "Минските съглашения би трябвало да бъдат осъществени ". "За задачата е належащо да се форсира осъществяването на политическите задължения на Киев и паралелно да бъде укрепена сигурността в зоната на спора ", добави съветският представител.

Това бе третата среща на Сурков и Волкър тази година след договарянията на 7 октомври също в Белград и на 21 август в Минск, напомня ТАСС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР