Русия и Иран заздравяват двустранните отношения в атмосфера на доверие“,

...
Русия и Иран заздравяват двустранните отношения в атмосфера на доверие“,
Коментари Харесай

Руското външно министерство: Русия и Иран укрепват връзките си в атмосфера на доверие

Русия и Иран заздравяват двустранните връзки в атмосфера на „ доверие “, съобщи съветското външно министерство рано във вторник, откакто неговият началник Сергей Лавров беше признат от иранския президент Ебрахим Раиси по време на посещаване в Техеран, оповестява.

„ В обичайно доверителна атмосфера бяха разисквани всъщност настоящите аспекти на двустранния дневен ред с акцент върху по-нататъшното създаване на целия комплекс от многостранно руско-иранско партньорство “, се споделя в изказване на външното министерство в приложението за известия Telegram.

Лавров взе участие в районни договаряния, проведени от Иран, целящи да донесат мир в района на Южен Кавказ, откакто азербайджанските сили предишния месец си върнаха отцепническия район Нагорни Карабах и принудиха хиляди етнически арменци да избягат.

Откакто започва пълномащабната си инвазия в Украйна през февруари 2022 година, Москва се стреми да заздрави връзките си със страни, които обичайно се считат за западни, обвинявайки „ груповия Запад “, че се пробва да разбие Русия.

Украйна прикани Техеран да спре да доставя смъртоносни дронове на Русия, които съгласно Киев са изиграли съществена роля в офанзивите на Москва против украински градове и инфраструктура.

Първоначално Иран отхвърли да доставя дроновете камикадзе Shahed на Русия, само че по-късно съобщи, че е дал дребен брой, преди Москва да стартира войната.

Съединените щати обявиха, че са загрижени от „ разрастващото се партньорство в региона на защитата “ сред Иран и Русия, което крие опасности освен за Украйна, само че и за съседите на Иран.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР