В реч на парада в Москва за Деня на победатаОбвини

...
В реч на парада в Москва за Деня на победатаОбвини
Коментари Харесай

Путин: Русия няма да позволи да я заплашват

В тирада на парада в Москва за Деня на успеха
Обвини Запада, че изкривява историята

“Русия отхвърля претенциите за изключителност на които и да е страни или съюзи. Русия няма да разреши на никого да я заплашва, нейните стратегически сили са постоянно в подготвеност ”. Това съобщи през днешния ден съветският президент Владимир Путин в тирада пред събралите се на обичайния церемониал по случай Деня на успеха на Червения площад в Москва, съобщи Ройтерс.
Същевременно Путин акцентира, че “Русия ще направи всичко, с цел да не допусне световен конфликт ”.

Руският президент уточни, че Западът се пробва да изкриви истината за Втората международна война, тъй като тя пречи на колониалната му политика. Според Путин “политиката на западните елити по разпалване на нови спорове ” е реваншизъм. “Западът се пробва да разпалва спорове, междунационална омраза, да сдържа суверенните центрове за развиване по света ”, сподели още президентът.

“През първите години на Великата отечествена война Съюз на съветските социалистически републики се бори самичък против нацизма, до момента в който за Хитлер работи цяла Европа ”, съобщи Путин.

В речта си той обърна внимание и на спора в Украйна. “Всичките участници в специфичната военна интервенция са наши герои ”, съобщи Путин, сравнявайки ги с “поколението спечелили от Великата отечествена война ”. “С героите от специфичната военна интервенция е цяла Русия ”, акцентира Путин. И приключи речта си с думите: “За Русия! За успеха! Ура! ”.

Сред задграничните посетители на парада бяха президентите на Беларус, Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Куба, Лаос и Гвинея-Бисау.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР