За пореден ден протест блокира движението по столичния бул. Патриарх

...
За пореден ден протест блокира движението по столичния бул. Патриарх
Коментари Харесай

Пореден протест срещу Васил Терзиев и Борис Бонев блокира Патриарх Евтимий, в съда бе образувано дело за промените в София

За следващ ден митинг блокира придвижването по столичния бул. " Патриарх Евтимий " заради промените в организацията на придвижване към НДК. По искане на Европейския център за транспортни политики Административният съд в София образува дело за законосъобразността на измененията, касаещи придвижването и по бул.  " Витоша " и ул. " Фритьоф Нансен ". В новия епизод от сагата се включи и кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков, който регистрира, че измененията не са съобразени с местната общественост. 

 

Близо седмица недоволството от новата организация на придвижването в центъра на столицата не стихва. Според Европейския център за транспортни политики има редица нарушавания в плана. Ако то бъде извоювано, всичко ще би трябвало да бъде върнато в първичния му тип. 

Според Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики са нарушени Законът за придвижване по пътищата и Законът за устройство на територията. " Тези хора очевидно нямат задоволително подготвеност, очевидно не схващат по какъв метод се случва съгласуването на тези планове ", разяснява пътният специалист пред БНТ.

Освен това проектът бил изпълнен некачествено, а употребяваните материали не отговаряли на нормите.

Кметът столичния регион " Средец "  Трайчо Трайков пък се извини за метода, по който Столична община прави реорганизацията на движението по бул. " Патриарх Евтимий ", бул. " Витоша " и ул. " Фритьоф Нансен ".

 

Във Фейсбук той написа, че бил изискал да има публично разискване на плана и на всички съпътстващи документи и проучвания, че ще бъдат взети поради обоснованите оферти на жителите и че по едно и също време ще бъдат въведени работещи обезщетителни ограничения.

Много огромен проблем за мен е, че не съм съумял да убедя сътрудниците, какъв брой е значимо да се работи точно с почитание и мисъл за локалната общественост, както и че съм позволил информацията с мен да се споделя съзнателно изборно. 

Уморих се да дублирам, че нищо хубаво не може да се случи, в случай че не се намерения по едно и също време за законния интерес на директно засегнатите, от които се чака да платят цената. Опасявам се, че това може да стане казус, който да минира доверието в способността на районните кметове да съставляват дейно хората, които ги избират и по този метод да се загуби опцията за смислени градски промени ". 

Новата маркировка в частта от бул. " Витоша " - сред НДК и кръстовището с  " Патриарх Евтимий ", беше сложена при започване на май, като водачите към този момент употребяват напряко паркиране в региона. Начертана бе и нова пешеходна пътека на едно от най-компрометираните места, където всекидневно слизащите от трамвая хора прекосяваха нелегално, с цел да влязат в парка на НДК. Велоалеята бе свалена на платното и оградена с колчета.

Предстои построяването на велоалея и по бул. " Патриарх Евтимий ", където към този момент са сложени пътни знаци. Реорганизацията планува още бус лента по булеварда, както и ул. " Фритьоф Нансен " да стане двупосочен, което ще се компенсира с паркоместа на бул. " Витоша ".

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР