Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха постепенно да преместват

...
Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха постепенно да преместват
Коментари Харесай

Bloomberg: Руските милиардери започнаха да връщат активи в Русия

Руските милиардери, обект на западни наказания, започнаха последователно да реалокират активите си на територията на Руската федерация.

Тази обстановка беше улеснена от прекратяването на даването от Кипър и Швейцария на услуги за ръководство на фамилни тръстове при положение на поява на съветски жители в тях.

Както съобщава Bloomberg, базирайки се на осведомен източник, прехвърлянето на активи в Руската федерация води до опасности от възможната им приватизация от страната.

Според събеседниците на организацията в този момент бизнесмените би трябвало да развиват бизнес единствено в Русия и се пробват да не мислят за опцията за държавна приватизация на активите.

Един от глобените бизнесмени, който върна активите си в Русия, означи в диалог с публицисти, че в този момент се пробва да сътвори „ нов живот “ в Русия.

Общото благосъстояние на 26-те милиардери, упоменати в Bloomberg, на междинна възраст 63 години, се прави оценка на към 350 милиарда $.

Предвид възрастта им може да се допусна, че в този момент възнамеряват да предадат положението на наследниците си. В същото време развиването на стопанската система и бизнес секторите в Русия ще зависи от избора на тези хора.

Изданието отбелязва, че някои милиардери държат по-голямата част от благосъстоянието си в брой, което е сложено на неназовани места.

Сред такива лица публицистите показват някогашния началник на холдинга PhosAgro Андрей Гуриев и главния акционер на Лукойл Вагит Алекперов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР