Русия и Беларус ще останат извън състезанията под егидата на

...
Русия и Беларус ще останат извън състезанията под егидата на
Коментари Харесай

Официално: Без Русия и Беларус в ските

Русия и Беларус ще останат отвън надпреварите под егидата на Световната федерация по ски през този сезон.

Това стана ясно след дълго съвещание в австрийския курорт Зьолден, на което участва президентът и на родната централа - Цеко Минев.

Така спортисти от Русия и Беларус няма да бъдат част от надпреварите по ски-алпийски дисциплини, ски тичане, ски свободен жанр и сноуборд.

Искането на двете страни бе да получат най-малко безпристрастен статут и да вземат участие пълноценно във всички надпревари, само че без байрак и национални знаци, по сходство на много от другите спортове.

Това обаче няма да се случи, а ударът е най-сериозен за съветското ски тичане. Именно там страната е водеща мощ, а доказателството бе зимната Олимпиада при започване на годината, когато руснаците завоюваха общо 11 медала, четири от които златни.

От Международната федерация обосноваха решението си по следния метод: " Съветът на ФИС реши, че по отношение на сигурността на състезателите и естественото осъществяване на всички надпревари, както и заради препоръките от МОК, продължаваме политиката си да не позволяваме спортисти от Русия и Беларус във всички наши надпревари ".

Макар да се употребява терминът " продължаваме ", досега наказването на двете страни бе по-скоро фиктивно, тъй като зимните спортове бяха в своя почивен сезон.

Коментар имаше и от президента на съветските ски - Алексей Курашов, който орпеделите решението за непочтено.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР