Русия и Беларус правят обща регионална войскова група. Това обяви

...
Русия и Беларус правят обща регионална войскова група. Това обяви
Коментари Харесай

Беларус и Русия правят обща регионална групировка войски

Русия и Беларус вършат обща районна войскова група. Това разгласи президента на Беларус Александър Лукашенко на среща по въпросите за сигурността, осведоми БелТА. „ Във връзка с обострянето на ситуацията на западните граници на съюзната страна, се споразумяхме да разположим районна формация на Руската федерация и Република Беларус. Всичко е съгласно нашите документи. Ако равнището на опасност доближи настоящето равнище, ние задействаме групировката. Трябва да ви осведомявам, че създаването на тази група е почнало. Дадена е заповедта ми за формирането й ", сподели Лукашенко.

 БелТА прецизира, че основаването на взаимна районна формация на войските е било разисквано на среща сред президентите на Русия и Беларус след неофициалната среща на върха на страните от Оперативно-наблюдателно дело в Санкт Петербург в края на предходната седмица.  По-рано президентът на Беларус Александър Лукашенко откри среща с военни и чиновници на службите за сигурност.

EС предизвести, че няма да остави без отговор разгръщането на взаимна войскова формация. „ Чухме [президентът на Беларус Александър Лукашенко] да споделя, че Беларус и Русия считат да задействат взаимна формация войски. Ако това се случи, ще значи нова ескалация (на спора в Украйна) и няма да остане без отговор от Европейския съюз “, съобщи представителят на Европейска комисия Петер Стано.

Друг представител на външната работа на Европейски Съюз добави, че изказванията на Лукашенко по отношение на вероятен удар по Беларус от територията на Украйна са погрешни.

Петер Стано разяснява и изнесената от Путин информация по отношение на следствието за взривяването на Кримския мост, както и намесването на името на България. Европейски Съюз не приема за достоверни думите на Путин, стана ясно от изказването на представителя на Европейска комисия.

„ От Москва идва толкоз доста информация, която не е достоверна. Ние не виждаме и не знаем какво се случва там. Не бих разчитал даже и на капчица меродавност на това, което споделят “, сподели Петер Стано.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР