Русия готви нови провокации в Черно море, а сред потенциалните

...
Русия готви нови провокации в Черно море, а сред потенциалните
Коментари Харесай

Асоциацията за реинтеграция на Крим: Русия готви провокация с украински кораб в Черно море -

Русия готви нови провокации в Черно море, а измежду евентуалните цели на провокациите са България и Румъния, заяви в формалния си профил във фейсбук Асоциацията за реинтеграция на Крим, неправителствена платформа, която проучва и търси решения на проблемите, зародили след съветската окупация на Крим. Не се изключва опцията за обстрел на обекти в България и Румъния.

Според данните на асоциацията, Русия е трансферирала в Черно море брониран артилерийски катер на украинските Военноморски сили от вида „ Гюрза М, покорен от руснаците в пристанището на Бердянск. Катерът е видян в региона на Севастопол, както и на Змийския остров.

Едновременно с това на юг от Змийския остров се вижда съсредоточаване на огромен брой търговски кораби с курс от румънските териториални води към украинските дунавски пристанища Рени и Измаил. Асоциацията за реинтеграция на Крим твърди, че има известия за опити на съветските сили за потреблението на радио оборудванията на украинския катер за разпространяването на подправени известия на честотите, предопределени да обезпечен сигурността на плаването.

„ В бъдеще не е изключено украинските активи, конфискувани от съветските нашественици, в това число горепосочената артилерийска лодка, да бъдат употребявани за директни провокации против търговски кораби на трети страни за основаване на случай с жертви или замърсяване на морската среда, обвинявайки за това Украйна.
Също по този начин, съветските окупатори могат да провеждат офанзива с сякаш „ украинска “ лодка върху спомагателни военноморски или специфични кораби на България, Грузия, Румъния или Турция, или даже обстрел от катера на крайбрежни цивилни обекти на сериозна инфраструктура в България или Румъния. “
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР