Русия гледа на китайския план за примирие в Украйна като

...
Русия гледа на китайския план за примирие в Украйна като
Коментари Харесай

Русия смята китайския план за примирие в Украйна за основа за уреждане на конфликта

Русия гледа на китайския проект за помирение в Украйна като допустима основа за завършек на войната. Това сподели съветският президент Владимир Путин във вторник след среща с китайския държавен глава Си Дзинпин в Москва.

Китайският приканва за преустановяване на огъня и мирни договаряния, само че не и за евакуиране на съветската войска от Украйна . Той беше оповестен през февруари и беше приветстван от Русия и подложен на критика от страните, подкрепящи Украйна.

Украйна показва изтеглянето на съветската войска от своята територия като изискване за каквито и да е диалози за мир.

По време на взаимна конференция със Си след срещата, Путин сподели, че проектът може да бъде прибавен, когато “Западът и Киев са подготвени ”.

“Много разпореждания от китайския кротичък проект могат да бъдат взети като основа за споразумяване на спора в Украйна, когато Западът и Киев са подготвени за това ”, сподели Путин, представен от Би Би Си. “До момента обаче не виждаме огромна подготвеност от тяхна страна. ”

Си Дзинпин сподели, че Пекин поддържа мира и разговора. Той добави, че Китай заема “безпристрастна позиция ” във връзка с войната в Украйна.

Държавите, които поддържат Киев, считат, че китайския проект за преустановяване на войната.

Китай разгласява своя в Украйна през февруари. Китайският проект приканва за преустановяване на огъня и мирни договаряния, само че не и за евакуиране на съветската войска от Украйна.

В документа се осъждат “едностранните наказания ”, наложени на Русия поради непровокираното навлизане в Украйна и се повтаря съветската позиция, че нашествието е провокирана от дейностите на Запада.

Преди втория ден от диалозите на Путин и Си в Москва, да изиска от съветския държавен глава да изтегли армията си от Украйна. Според Вашингтон “всяко преустановяване на огъня, което не включва изтеглянето на съветските сили от Украйна, би утвърдило противозаконните завоевания на Русия ”.

По време на срещата в Москва Си и Путин подписаха документи за “стратегическо съдействие ” сред Китай и Русия. Си дефинира това като начало на “нова епоха ” в връзките сред двете страни.

Двамата президенти споделиха, че са разискали усилване на съдействието в региона на търговията, стопанската система и енергетиката. Путин сподели, че са контрактувани спомагателни доставки на газ за Китай. Пекин се трансформира в главен вносител на съветски газ, откакто Русия приключи по-голяма част от доставките за Европа.

Посещението на Си в Москва се приведе на фона на задълбочаваща се интернационална изолираност на Москва след началото на нашествието ѝ в Украйна. Преди дни Международният углавен съд (МНС) издаде на съветския президент Владимир Путин за хипотетични военни закононарушения.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР