Русия гарантира доставката на друга пратка медицински консумативи до Венецуела,

...
Русия гарантира доставката на друга пратка медицински консумативи до Венецуела,
Коментари Харесай

Венецуела очаква още руска хуманитарна помощ

Русия подсигурява доставката на друга пратка медицински консумативи до Венецуела, с цел да забави продължаващата зараза от COVID-19. Очаква се среща на медицински чиновници от двете страни през идващите дни, заяви венецуелското външно министерство в понеделник, представено от " Спутник ".

По-рано денем съветският президент Владимир Путин организира диалози по телефона с венецуелския си сътрудник Николас Мадуро. Последният изрази своята признателност към Русия за предходни доставки на тестови комплекти за COVID-19.

" Руският президент подсигурява по-нататъшни доставки на здравно съоръжение и изрази нуждата от тясна съгласуваност сред медицински експерти и учени от двете страни посредством видеоконференция, която ще бъде осъществена в околните дни ", споделиха от министерството.
 Венецуела получи втората партида съветска помощ
Венецуела получи втората партида съветска помощ

20 000 теста са предоставени от Русия

Преди това Русия изпрати две колета с филантропична помощ във Венецуела, в това число 30 000 тестови комплекта, като част от напъните за подкрепяне на латиноамериканската страна да разпознава и управлява разпространяването на пандемията.

В края на март Москва изпрати първата си партида филантропична помощ с здравно съоръжение във Венецуела. Втората бе получена при започване на април.

Към неделя 256 души са с позитивни проби за ковид. Съобщава се, че 9 души са умряли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР