Русия е заплашена от нова олимпийска забрана, след като Световната

...
Русия е заплашена от нова олимпийска забрана, след като Световната
Коментари Харесай

Русия е заплашена от нова забрана заради манипулиране на данни по допинг скандала

Русия е застрашена от нова олимпийска възбрана, откакто Световната антидопингова организация (WADA) е открила, че данните, които страната съобщи по допинг абсурда, съдържат несъответствия, заяви " Ройтерс ".

Предоставянето на информация от Московската лаборатория беше основното изискване при възобновяване на правата на Руската антидопингова организация (РАСАДА).

Ако бъде потвърдено, че Русия е манипулирала част от данните, РУСАДА е под опасност лицензът й да бъде лишен още веднъж едвам година след повдигането на възбраната. Подобен сюжет ще притисне Световния олимпийски комитет да изключи страната от олимпийските игри в Токио следващата година.

Русия още веднъж е под прицел, откакто проверяващите публицисти на немската телевизия ARD Хайо Зепелт и Ник Бътлър алармираха, че страната е манипулирала данните.

WADA беше сложена под остри рецензии поради решението си да възвърне правата на РУСАДА, въпреки и условно. Недоволството се ускори, откакто Русия не съблюдава периода до 31 декември да обезпечи достъп до данните от московската лаборатория, касаещи взети проби сред 2011 и 2015 година

Тогава беше обяснено, че оборудването на екипа на WADA не е в сходство с съветското законодателство. Все отново при започване на януари експерти от международната организация още веднъж дойдоха в Москва за още един опит след изказванието на съветската страна, че е открито решение, и им беше обезпечен достъп.

РУСАДА остана без права през 2015 година, когато Русия беше изключена от интернационалната лека атлетика по обвинявания в държавно следена система за приложимост, разпространяване и прикриване на допинг. Впоследствие страната не получи достъп до игрите в Пьонгчанг през 2018 година, като спортистите й се състезаваха под безпристрастен байрак.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Допингът и Русия (277)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР