Русия е загубила поне една бригада с военнослужещи при опитите

...
Русия е загубила поне една бригада с военнослужещи при опитите
Коментари Харесай

Зеленски: Русия е загубила поне една бригада военнослужещи

Русия е изгубила най-малко една бригада с военнослужещи при опитите си да превземе източния украински град Авдеевка, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски, съобщи Ройтерс.

Според локалните и военните управляващи в Украйна в средата на октомври Русия е възобновила настъплението си за обграждане на града, пробвайки се да пречупи украинската опозиция, прибягвайки до непрекъснат артилерийски обстрел и до серия офанзиви с бойци и бойни машини, съобщи Българска телеграфна агенция.

“Нашествениците направиха няколко опита да обкръжат Авдеевка, само че всякога нашите бойци ги спираха и ги отблъскваха, причинявайки им мъчителни загуби. В тези случаи врагът загуби най-малко една бригада ”, сподели Зеленски в телефонен диалог с английския министър председател Риши Сунак, представен в изказване на президентската канцелария.

Потвърждение на информацията

Засега Ройтерс не може да удостовери посредством самостоятелен източник информацията, дадена от украинския водач.

За териториални придобивки на войските на Москва в региона, оповестяват пък съветски военни блогъри, до момента в който Украйна от своя страна разказва обстановката като извънредно сложна и декларира, че Кремъл хвърля голям брой сили в нападението.

Руската атака против Авдеевка се трансформира в съществена точка на спора пет месеца, откакто Киев стартира контраатака в окупираните южни и източни региони на Украйна. Авдеевка, която се намира на към 25 км. от окупирания от съветските сили град Донецк, е заобиколена от север, изток и юг от следени от Русия територии, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР