Русия е уволнила командира на своя Източен военен окръг генерал-полковник

...
Русия е уволнила командира на своя Източен военен окръг генерал-полковник
Коментари Харесай

Русия уволни още един висш военен командир

Русия е уволнила командира на своя Източен боен окръг генерал-полковник Александър Чайко, заяви през днешния ден съветският новинарски уебсайт РБК, представен от Българска телеграфна агенция.

Руската медия се базира на обществено налични държавни регистри, съгласно които генерал-лейтенант Рустам Мурадов е назначен да оглавява Източния боен окръг. Този окръг обгръща военните подразделения на Русия в Далечния изток, макар че огромна част от неговите сили са понастоящем дислоцирани в Украйна.



Мурадов, който от февруари е под наказания на Европейски Съюз, е служил преди този момент в украинския район Донбас и е командвал съветските мироопазващи сили в Нагорни Карабах. Ръководителят на Дагестан, откъдето е родом Мурадов, го поздрави за новото предопределение, само че до момента нито Кремъл, нито военното министерство в Москва са удостоверили тази поредна смяна по военните върхове на Русия след поредност неуспехи по бойното поле в Украйна. 



В понеделник РБК заяви, че командирът на Западния боен окръг генерал-полковник Александър Журавльов е отхвърлен. Няколко дни преди този момент съветската войска понесе тежки загуби в Североизточна Украйна, а украинските сили си възвърнаха стратегическия логистичен възел Лиман в Донецката област.



През септември ген. Дмитрий Булгаков, заместник-министър на обраната, отговарящ за тила, бе сменен от генерал-полковник Михаил Мизинцев, прочут от ранната фаза на войната като пълководец на обсадата на Мариупол, където починаха хиляди цивилни. А през август държавната организация РИА Новости съобщи за смяна в командването на съветския Черноморски флот след няколкото унизителни неуспеха, в това число потопяването на флагмана на флота и загубата на осем самолета след ракетна офанзива против военна база в окупирания Крим.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР