Русия е струпала 92 000 войници близо до границата с

...
Русия е струпала 92 000 войници близо до границата с
Коментари Харесай

Украйна очаква атака от Русия през януари, струпала е 92 000 войници

Русия е струпала 92 000 бойци покрай границата с Украйна и се готви до края на януари или началото на февруари да нападна. Това съобщи пред Military Times бригаден военачалник Кирило Буданов, шеф на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна.

Подобна офанзива евентуално ще включва въздушни удари, артилерийска атака, както и десантни офанзиви в Одеса и Мариупол. Възможно е и навлизане на войски и през Беларус, предизвестява украинското разузнаване. Буданов сподели, че офанзивата, която Русия приготвя, ще бъде доста по-опустошителна от всичко, което се е случвало във войната сред Украйна и Русия от 2014 година насам. Руският агресор окупира нелегално украински полуостров Крим и поддържа сепаратистите в Източна Украйна. До момента близо 14 000 украинци са изгубили живота си във войната.

Пред Washington Post украинският министър на защитата Олексий Резников съобщи, че към момента няма изясненост дали съветският президент Владимир Путин е одобрил сходна атака при започване на другата година. Западните служби към този момент предизвестиха Киев, че е допустима поредна съветска експанзия. Кирило Буданов съобщи, че съветските въоръжени сили са усили броя на оръжейните системи и личен състав в окупирания Крим, а също така са разположили ракети „ Искандер” и други оръжия покрай границата. Подобна офанзива обаче ще последва серия от психически интервенции, които се организират сега, предопределени да дестабилизират Украйна, уточни Буданов. Сред тях е подклаждането на митинги, с които да се сътвори внушението, че украинският народ е срещу държавното управление си.

Част от хибридната война на Русия е и антиваксърството. Продължаващият граничен спор сред Полша и Беларус също е част от тези старания. Буданов сподели, че в идеалния случай Съединени американски щати биха помогнали за въздържане на всяко съветско навлизане посредством спомагателна военна помощ и засилен дипломатически и стопански напън, в това число повече наказания против Москва. Съединените щати, Украйна и НАТО упрекнаха Русия в заплашително държание по отношение на Киев през последните седмици, потвърждавайки, че е струпала войски покрай украинските граници. Кремъл отхвърля да има желание да нападна.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР