Русия е страна-агресор. Не съм сигурен дали посланик Митрофанова трябва

...
Русия е страна-агресор. Не съм сигурен дали посланик Митрофанова трябва
Коментари Харесай

Владислав Панев: Още февруари, когато се гласуваше бюджета, предупреждавах, че може да се стигне до инфлация

Русия е страна-агресор. Не съм сигурен дали дипломат Митрофанова би трябвало да извършва тази функционалност, камо ли да участва на откриването на новия парламент. Ще внесем такова искане. Ако не бъдем чути, в краен случай няма да присъстваме в Народното събрание (НС). Това съобщи Владислав Панев от " Демократична България " (ДБ) в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Нека да съберем групата и ще решим дали ще подкрепим ГЕРБ за сформиране на кабинет. По-вероятно е не. Пределно ясно е, че ние няма по какъв начин да преговаряме и да участваме с първи мандат на ГЕРБ. Много сме разнообразни с тях във връзка с феодалния модел на ръководство и за битката с и корупцията, може да подкрепим обособени законопроекти. Искаме да забележим дали ще се откри болшинство за приемането на значимите новаторски политики и тогава ще решим дефинитивно. Има разнообразни варианти за идващия мандат “, изясни той.
„ Факт е, че сътрудниците от предходното Народно събрание нямаме болшинство, само че болшинство се търси. От гласуването на значимите законопроекти ще се разбере дали можем да подкрепим предстоящ кабинет “, посочи Панев, представен от novini.bg.

„ Още февруари месец, когато се гласуваше бюджета, предупреждавах, че може да се стигне до инфлация и това, че финансовият министър трябваше да изтегли по-висок дълг, само че на по-ниска рента. Сега това е реалност. Трябва да има ясно болшинство, когато одобряваме бюджета. В противоположен случай - всеки прокарва популистки оферти и хазната остава на алено. Бюджетът би трябвало да е антиинфлационен и новаторски “, счита депутатът от Демократична България.

На въпрос дали Демократична България са подготвени на компромис, с цел да се сформира държавно управление с третия мандат, Владислав Панев съобщи: „ Има доста вода да изтече до тогава. Третият мандат се обрисува да бъде връчен в края на ноември. Дотогава ще е ясно дали имаме реформаторско болшинство. Ние няма по какъв начин да подкрепим държавно управление, което няма амбициозна стратегия, тъй като няма да докара нищо положително за България “, акцентира той.

„ Имаме да вършим много промени, само че в случай че нямаме болшинство, тогава няма да имаме инструмент, с който това да се случи. Тогава служебният кабинет ще продължи да ръководи. Първа точка на новия парламент би трябвало да са измененията в правосъдната система и намаляването на пълномощията на основния прокурор “, счита Владислав Панев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР