Русия е съставила списък на компаниите, които могат да бъдат

...
Русия е съставила списък на компаниите, които могат да бъдат
Коментари Харесай

Напускащите Русия фирми рискуват национализация

Русия е съставила лист на фирмите, които могат да бъдат национализирани. Той включва Volkswagen, Apple, IKEA, Microsoft, IBM, Shell, McDonald`s, Porsche, Toyota, H&M и други, написа в., представен от БГНЕС.

В листата са включени към 60 компании, които оповестиха, че ще спрат да работят в Русия.

Списъкът е формиран от организацията " Обществена потребителска самодейност ", а ръководителят й Олег Павлов е съобщил пред „ Известия “, че „ в работата по този лист ще вземат участие и правоприлагащите органи, Министерството на индустрията, и други Списъкът е изпратен на съветското държавно управление и на Генералната прокуратура в страната.

Според Павлов „ управляващите към този момент са построили единна позиция, че задграничният бизнес не може просто по този начин да затвори предприятията си в Русия “.

" Разбира се, описът е отворен. Веднага щом има компании, които затварят магазините, заводите и бизнесите си без да дават гаранции и обезщетения на съветските консуматори, те автоматизирано попадат в листата. Съответно за тях ще бъдат приложени административни, наказателни и правосъдни процедури ".

Попадането в антисанкционния черен лист заплашва изтеглилата се компания и нейното управление със запор на сметки и активи, въвеждане на външно ръководство, национализация на имущество. Ръководството на тези предприятия може да бъде подведено под наказателна отговорност за тенденциозен банкрут и измами в изключително огромни размери.

На 7 март партия " Единна Русия " предложи да се национализира имуществото на компании, които афишират закриване на производството си в Русия поради войната в Украйна. Впоследствие съветското министерство на стопанската система предложи да се вкара външно (руско) ръководство в компании, в които най-малко 25% са владеене на чужденци и които са напуснали съветския пазар.
Към момента описът на фирмите, напуснали съветския пазар, е голям: измежду тях са колоси като IKEA, Jysk, Spotify, H&M, Apple и т.н.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР