Русия е принудена да слива, прегрупира и преразполага бойни единици

...
Русия е принудена да слива, прегрупира и преразполага бойни единици
Коментари Харесай

Лондон: Руските сили се прегрупират след неуспех в Североизточна Украйна

Русия е принудена да слива, прегрупира и преразполага бойни единици след несполучливото си нахлуване в североизточната част на Украйна, заяви английското министерство на защитата, базирайки се на разузнаването.

В публикуваната тази заран сводка на английското разузнаване се показва, че Русия се надява да внесе корекции по въпроси, които преди този момент се явявали спънка за настъплението ѝ.

Става дума за по-голяма централизация на бойна мощност на географски принцип, редуциране на трасетата за доставки и опростяване на военното командване и налагане на по-голям надзор.

Руската войска обаче продължава да е изправена пред редица предизвикателство, считат английските военни. Русия е принудена да слива и прегрупира разпръснатите си елементи след неуспеха в Североизточна Украйна, в това число опита за обсада на Киев.

Според разузнаването бойният дух в тези бойни групи е доста невисок. Продължава да има проблеми и с тактическата съгласуваност на войските.

Липсата на добра подготовка и непоследователна въздушна поддръжка не са разрешили на Русия да се възползва изцяло от огромната си военна маса, макар някои импортирани усъвършенствания., показва министерството на защитата.

Междувременно министърът на защитата Бен Уолъс съобщи, че Владимир Путин може да разгласи всеобща готовност на 9 май. Според него Путин ще съобщи, че „ откакто Русия е във война с нацистите по света, ние би трябвало да активизираме целия съветски народ “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР