Русия е похарчила 2 трилиона рубли (26 милиарда долара) за

...
Русия е похарчила 2 трилиона рубли (26 милиарда долара) за
Коментари Харесай

Разходите за отбрана на Русия скочиха с 282% спрямо месеците преди началото на войната

Русия е похарчила 2 трилиона рубли (26 милиарда долара) за защита единствено през януари и февруари, което е скок от 282% по отношение на същия интервал преди година, демонстрират данните на бюджетния портал, илюстриращи по какъв начин разноските за Москва за спора в Украйна влизат в серпантина.

Нарастващото военно произвеждане и големите държавни разноски поддържат съветската промишленост, помагайки за намаляване на икономическото влияние на западните наказания, изяснява " Ройтерс ".

През първите два месеца на 2022 година за " националната защита " са изразходвани 525.4 милиарда рубли бюджетни средства. Русия стартира това, което тя назовава " специфична военна интервенция " в Украйна, на 24 февруари предходната година.

Данните, оповестени на бюджетния онлайн портал на Федералното министерство на финансите, дават съответна визия за военните разноски. Министерството на финансите спря да разгласява самостоятелни месечни данни за осъществяване на бюджета през май предходната година, само че в този момент прибавя към портала данни за 2022 година и началото на тази година.

Според последните данни разноските за защита възлизат на 1.18 трилиона рубли през януари и 822.4 милиарда рубли през февруари.

Планът за разноските на Русия за 2023 година планува 4.98 трилиона рубли разноски за защита. Данните демонстрират, че страната е изразходвала малко над 40% от плануваните годишни средства за бранша на защитата единствено януари през февруари.

Данните, оповестени през последната седмица, демонстрираха, че бюджетният недостиг на Русия е възлизал на 3.4 трилиона рубли за януари до април, спрямо остатък от 1.2 трилиона рубли през 2022 година, защото Москва харчи доста и приходите от сила са спаднали. Миналата година Русия е похарчила 5.51 трилиона рубли, или 17.1% от общите си разноски за защита, в границите на 3.57 трилиона рубли, или 14.4%, през 2021 година

През януари-февруари 2023 година разноските за национална защита са 36.2% от общите бюджетни разноски, съвсем двойно повече от сумата, предидена за обществена политика и съвсем четири пъти повече от разноските за " национална стопанска система ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР