Русия е отхвърлила предложението на ООН да окаже помощ на

...
Русия е отхвърлила предложението на ООН да окаже помощ на
Коментари Харесай

Русия отказа помощ от ООН за бедствието с язовир „Каховка“

Русия е отхвърлила предлагането на Организация на обединените нации да окаже помощ на жителите, наранени от наводнението в резултат на опустошения язовир „ Каховка “. Това твърди международната организация, представена от „ Ройтерс “.

Броят на жертвите се усили, а нечистата вода наложи затварянето на плажовете в Южна Украйна. Разрушаването на следения от Москва язовир на 6 юни аргументи наводнения в Южна Украйна и окупираните от съветските сили територии от Херсонска област, унищожи домове и земеделска земя и прекъсна водоснабдяването на цивилното население.

Броят на смъртните случаи набъбна до 52, като съветски публични лица оповестиха, че 35 души са починали в следените от Москва региони, а вътрешното министерство на Украйна рапортува за 17 починали и 31 изчезнали. Над 11 000 души са евакуирани от двете страни.

Организация на обединените нации прикани Русия да работи в сходство със отговорностите си според интернационалното филантропично право.

Кремъл упреква Киев, че е направил саботажа против водното оборудване, чийто воден дебит бе с размерите на Голямото солено езеро в Съединени американски щати, с цел да прекъсне основен източник на водоснабдяване за Крим и да отклони вниманието от „ неуверената “ контраатака против съветските сили.

На собствен ред Украйна упреква Русия за гърмежа на стената на язовира от руско време, който е под съветски надзор от първите дни на войната.

Екип от интернационалните правни специалисти, подпомагащи украинските следователи в следствието им, съобщи в предварителните си констатации, че е „ доста евентуално “ разрушаването на язовира в Херсонска област да е породено от експлозиви, сложени от руснаци.

Властите в Одеса не разрешиха къпането на в миналото известните черноморски плажове там и, както и потреблението на риба и морски блага от неустановени източници.

Тестовете на водата, осъществени предходната седмица, демонстрираха рискови равнища на салмонела и други „ инфекциозни сътрудници “. Проведен е и мониторинг за холера.

Въпреки че наводненията са намалели, река Днепър, на която е издигнат язовир „ Каховка “, е отнесла тонове парчета в Черно море и по крайбрежието на Одеса, причинявайки екологична злополука, ккато твърди Украйна.

Очаква се равнищата на токсични субстанции в морските организми и на морското дъно да се влошат, усилва се и рискът наземни мини, попаднали в морето, да бъдат изхвърлени на брега.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР