Русия е отборът, който отстрани Испания на 1/8-финал на последното

...
Русия е отборът, който отстрани Испания на 1/8-финал на последното
Коментари Харесай

Русия е голямата жертва на Испания на Европейско

Русия е тимът, който в профил Испания на 1/8-финал на последното Световно състезание. През 2018-а Сборная беше хазаин на шампионата и се оправи с иберийците след дузпи.

Не по този начин стоят нещата, когато става въпрос за Европейско. Руснаците са огромната жертва на испанците в борбите на Стария континент. Двата тима са се изправяли един против различен 4 пъти и във всичките случаи победител е Ла Фурия.

Испания печели първата от 3 евро трофеи през 1964-а година вкъщи, а на финала с 2:1 е надвит тимът на Съюз на съветските социалистически републики. През 2004-а Ла Фурия удря Русия с 1:0 в груповата фаза, само че отпада там. За да пристигна шампионското за испанците Евро 2008. Руснаците за разрушени с 1:4 в групите и с 0:3 на полуфинал.

Фуриите имат общо 22 победи от 40 мача на Европейски финали. Веднъж триумфът идва след продължения - против Унгария на полуфинал, 3 пъти след дузпи - против Дания, Италия и Португалия.

По два пъти Испания побеждава Германия, Италия и Дания. По един път Унгария, Португалия, Румъния, Словения, Югославия, Швеция, Гърция, Ирландия, Хърватия, Франция, Чехия и Турция.

Най-голямата победа за иберийците е 4:0 - против Ирландия и против Италия. Срещу Скуадрата е реализирана на финала на Евро 2012.
 Испания има загуба от всеки противник в групата си на Евро 2020
Испания има загуба от всеки противник в групата си на Евро 2020

Срещу Швеция провалите с 3
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР