Русия е изправена пред най-големия си недостиг на работна ръка

...
Русия е изправена пред най-големия си недостиг на работна ръка
Коментари Харесай

Русия е пред най-големия недостиг на работна ръка от десетилетия, сочат разузнавателни данни

Русия е изправена пред най-големия си дефицит на работна ръка от десетилетия насам поради пандемията от COVID-19 и войната, която тя разпали против Украйна. Това заяви английското министерство на защитата в Twitter, като се базира на разследващи данни.

„ Руската централна банка организира анкета измежду 14 000 работодатели и откри, че броят на свободните чиновници е на най-ниското си равнище от 1998 година насам “, сочат данните от разбора.

Посочва се, че през последните три години, заради въздействието на пандемията от ковид и войната против Украйна, популацията на Русия е намаляло с два милиона души повече от предстоящото.

През 2022 година до 1,3 млн. души са напуснали Русия, в това число млади и добре образовани хора в браншове с висока добавена стойност. Руското министерство на връзките съобщи, че към 10% (100 000) от IT работната мощ е напуснала страната предходната година и в никакъв случай не се е върнала.

„ Мобилизацията, исторически високата емиграция, както и застаряващото и намаляващо население лимитират предлагането на работна ръка. Това евентуално ще докара до понижаване на евентуалния напредък на съветската стопанска система и крие опасности от поддържане на инфлацията “, обявиха от разследващата организация.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 7 May 2023.

Find out more about Defence Intelligence`s use of language:
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР