Русия е информирала службата за разследване на самолетни катастрофи на

...
Русия е информирала службата за разследване на самолетни катастрофи на
Коментари Харесай

КАКВА ИЗНЕНАДА: Русия не ще да разчита черните кутии на самолета на Пригожин

Русия е уведомила службата за следствие на самолетни произшествия на Бразилия, че няма да проверява злополуката със самолета бразилско произвеждане Embraer, при която почина водачът на наемниците от „ Вагнер “ Евгений Пригожин, съгласно интернационалните правила „ сега “, заяви бразилската работа, представена от Ройтерс.

Пригожин, двама високопоставени членове на частната му военна компания „ Вагнер “ и четирима охранители бяха измежду десетимата души, които починаха при злополуката на самолета Embraer Legacy 600 северно от Москва предходната седмица.

Той почина два месеца след късия бунт против висшето съветско военно управление, който беше най-голямото предизвикателство пред президента Владимир Путин, откогато той пристигна на власт през 1999 година

Бразилският център за следствие и попречване на авиокатастрофи (CENIPA), в полза на подобряването на авиационната сигурност, заяви, че ще взе участие в ръководеното от Русия следствие, в случай че бъде поканена и то се организира съгласно интернационалните правила.

Руската работа за надзор на гражданското въздухоплаване „ Росавиация “ не беше длъжна да се съгласи с настояването на CENIPA, само че някои някогашни следователи обявиха, че би трябвало, защото Съединени американски щати и други западни държавни управления подозират, че Кремъл стои зад злополуката на 23 август на самолета Embraer Legacy 600, който през годините е потвърдил надеждността си от позиция на сигурност.

Кремъл отхвърля да е забъркан. Пригожин обществено подлагаше на критика метода, по който Москва организира нашествието си в Украйна. Наемниците от „ Вагнер “ участваха в борби там на страната на Русия.

Според Международната организация за гражданска авиация (ИКАО) полетът от Москва с дестинация Санкт Петербург е бил вътрешен, по тази причина не е съгласуван с международните правила, известни в промишлеността с правното им название „ Анекс 13 “.

„ Те не са длъжни, единствено е целесъобразно да го създадат “, разяснява ръководителят на CENIPA бригаден военачалник Марсело Морено, откакто организацията изпратила имейл предходната седмица с въпрос дали Русия е отворена за такова следствие.

„ Но в случай че кажат, че ще отворят следствието и ще поканят Бразилия, ние ще участваме от разстояние “, посочи той.

Американският съветник по авиационната сигурност и някогашен следовател Джон Кокс разяснява, че вътрешно съветско следствие постоянно ще буди подозрения без присъединяване на Бразилия, страната, където е създаден самолетът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР