Русия е готова да организира собствен турнир, ако Международният параолимпийски

...
Русия е готова да организира собствен турнир, ако Международният параолимпийски
Коментари Харесай

Русия ще прави алтернативен турнир, ако параолимпийците й бъдат спрени за Пьончан

Русия е подготвена да провежда личен шампионат, в случай че Международният параолимпийски комитет (IPC) забрани на съветските състезатели да вземат участие на зимните игри в Пьончан през 2018 година, съобщи вицепремиерът и някогашен министър на спорта Виталий Мутко.

" Готови сме да организираме различен шампионат на най-високо равнище в Ханти-Мансийск през март. Трудно е да си представим подобен сюжет, само че ще го създадем, при положение, че IPC забрани на съветските параолимпийци да вземат участие в игрите ", сподели Мутко, представен от ТАСС.

През май президентът на IPC Филип Крейвън съобщи, че Русия остава застрашена да пропусне параолимпийските игри в Пьончан. Той регистрира прогрес, само че Русия има време до септември, с цел да извърши всички заложени критерии за битка с допинга.

" Ще продължим да поддържаме Руския параолимпийски комитет (РПК) до възобновяване на участието му. Следваме начертан път, който планува държавното управление да не се намесва в ръководството на организацията ", добави Мутко.

Членството на РПК в интернационалния комитет е към момента под въпрос. Руските параолимпийци не бяха позволени до игрите в Рио предходната година като разследване от огромния допинг скандал. Заради него основна част от съветския тим пропусна и олимпийските игри.

В края на юни съветската антидопингова организация получи позволение да тества проби за първи път, откакто акредитацията й беше отнета през 2015 година Засега това ще става единствено под специфичен контрол от специалисти на английската антидопингова организация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР