Русия е дошла завинаги в Херсонска област и в това

...
Русия е дошла завинаги в Херсонска област и в това
Коментари Харесай

Руски депутат обяви, че Москва няма да си тръгне от Херсон

Русия е пристигнала вечно в Херсонска област и в това не трябва да има никакви подозрения, съобщи Андрей Турчак - заместник-председател на горната камара на съветския парламент и върховен функционер в ръководещата партия " Единна Русия ".

Изявлението му е отпред през днешния ден в множеството съветски електронни медии.

Украинският град Херсон бе окупиран от съветската войска преди два месеца - при започване на съветското настъпление в Украйна.

По думите на Турчак му никой не би трябвало се съмнява в това, защото няма да има връщане към предишното. Той участва  откриването на филантропичен център в Херсон за доставка на храни, медикаменти и артикули от първа нужда.

Това в първото изказване от съветски формален представител, в което се декларират желанията на Москва да остане на украинска територия.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски повтори, че би приел спокойно съглашение, в случай че съветските военни се изтеглят на позициите си отпреди началото на войната. Преди това той предложения немския канцлер Олаф Шолц да посети Киев на 9 май - деня, когато Русия чества успеха във Втората международна война.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР