Русия блокира Instagram, след като компанията майка Meta Platforms заяви,

...
Русия блокира Instagram, след като компанията майка Meta Platforms заяви,
Коментари Харесай

След разрешението за омразна реч срещу Путин: Русия блокира Instagram

Русия блокира Instagram, откакто компанията майка Meta Platforms съобщи, че ще разреши апелите за принуждение против Владимир Путин и съветски бойци, участващи в нашествието в Украйна, да се появяват в платформата.

Руските прокурори желаеха достъпът до Instagram да бъде блокиран в петък след известия в медиите за облекчение на политиките му по отношение на речта на омразата, обвързвана с войната.

Главната прокуратура на Русия съобщи в изказване, че е приела да признае Meta за „ екстремистка организация и да забрани активността й на територията на Русия “. Москва твърди, че платформата е била употребена и за подбудителство на „ всеобщи вълнения, съпроводени с принуждение “.

Meta е компанията притежател и на най-голямата обществена мрежа в света – Фейсбук, достъпът до която бе спрян от съветското държавно управление предходната седмица. Все още не е ясно дали ще бъде спрян WhatsApp, едно от най-популярните приложения за известия в Русия, също благосъстоятелност на Meta.

Ограниченията против колоса при обществените медии в допълнение ще лимитират достъпа на множеството руснаци до външна информация за войната. Това респективно ще усили въздействието на държавните медии.

Миналата седмица Путин подписа ново законодателство, което заплашва с 15 години затвор по обвинявания в разпространяване „ подправена информация “ за войната. Ходът принуди редица международни топ медии да премислят активността си от територията на страната, тъй че да не излагат на заплаха публицистите си.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР