Русия блокира Инстаграм. Данните в реално време на NetBlocks потвърждават ограничаването

...
Русия блокира Инстаграм.
Данните в реално време на NetBlocks потвърждават ограничаването
Коментари Харесай

Русия блокира Инстаграм за 80 милиона потребители |

Русия блокира Инстаграм.

Данните в действително време на NetBlocks удостоверяват ограничението на Instagram в Русия от нощта на неделя 13 март 2022 година Роскомнадзор блокира планформата за шерване на фотоси и видеа, откакто по-рано стори същото с Facebook и Туитър.

Анонсираното преди дни решение бе коментирано от ръководителя на Инстаграм Адам Мосери по този начин: " Решението ще раздели 80 милиона души един от различен и от останалия свят, защото приблизитело 80% от хората в Русия следват Инстаграм акаунт отвън страната си. Това е неправилно ".

On Monday, Instagram will be blocked in Russia. This decision will cut 80 million in Russia off from one another, and from the rest of the world as ~80% of people in Russia follow an Instagram account outside their country. This is wrong.
— Adam Mosseri (@mosseri)

По-рано същия ден, 11 март, Руската основна прокуратура изиска от съда да разгласи компанията майка на " Инстаграм " и " Facebook " - " Мета ", да бъде приета за екстремистка организация и дейността ù в Русия да бъде неразрешена. Не е ясно дали WhatsApp - едно от най-популярните в Русия приложения за замяна на известия - ще бъде блокирано. То също е благосъстоятелност на Meta.

Руското държавно обвиняване подхваща хода с обяснението за наличие на данни за закононарушение, а точно агитация на тероризма и разпалване на ненавист и омраза със опасност от принуждение. Твърдението е във връзка разрешението, което компанията даде консуматори да приканват към " гибел на съветските нашественици ", без изявленията им да бъдат спирани. Разрешението - годно единствено на територията на Украйна и обещано поради войната, стартирана от Русия там на 24 февруари - не важи за апели за принуждение и гибел на цивилни съветски жители.

В отговор на реакцията на съветската прокуратура Meta популяризира позиция, в която се декларира, че политиката на компанията е ориентирана към отбрана правото на хората да се изричат свободно като израз на самозащита срещу военната инвазия в страната им. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР