Русия анексира Крим през 2014 г. и смята, че полуостровът

...
Русия анексира Крим през 2014 г. и смята, че полуостровът
Коментари Харесай

Русия предупреди Украйна за обстрелването на Крим с американски и британски ракети

Русия анексира Крим през 2014 година и счита, че полуостровът е отвън обхвана на по този начин наречената специфична военна интервенция, съсредоточена върху Южна и Източна Украйна, където Украйна се бие, с цел да върне териториите си.

Киев, който сподели, че се бори за оцеляването си във война на колониално завземане, съобщи, че желае да върне цялата си територия, в това число Кримския полуостров, където е основан съветският Черноморски флот.

Шойгу сподели на среща с военни представители, че Москва има информация, че Украйна възнамерява да обстрелва Крим с американските ракети с огромен обхват " ХАЙМАРС " и английските " Сторм шадоу ".

" Използването на тези ракети отвън зоната на " специфичната военна интервенция " би довело до незабавни удари по центровете за взимане на решения в Украйна и би означавало пълноценно включване на Съединени американски щати и Англия в спора ", сподели Шойгу.

Украински генерали и политици споделиха неведнъж, че не оповестяват военните си проекти авансово.

Шойгу съобщи, че от 4 юни насам въоръжените сили на Украйна са направили 263 офанзиви против позиции на съветските сили, което Москва смята за начало на украинската контраатака.

" Благодарение на умните и самоотвержени дейности на нашите елементи всички офанзивите бяха отблъснати, а врагът не реализира задачите си ", сподели Шойгу.

Украйна съобщи, че си е върнала осем села в ранните стадии на контранастъплението си, а чиновник на защитата даде обещание, че " най-големият удар ", който Киев ще нанесе към момента следва, макар че съветските сили оказват твърда опозиция.

Прессекретарят на съветския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков съобщи, че работата по размяната на пленници е мудна, изисква усърдие и не би трябвало да бъде смущавана от мнения.

Снимка: БТА/AП

По-рано Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на канцеларията на украинския президент, заяви пред медиите, че Киев ще се пробва да реализира размяната на 22 членове на националистическия батальон " Азов ". Батальонът е разгласен за терористична организация от Москва, а те са упрекнати в опит за завладяване на властта в непризнатата от международна общественост Донецка национална република.

Помолен да разяснява това изказване, Песков от своя страна съобщи, че тематиката е сензитивна и сходна работа би трябвало се води " в тишина ".

Делото против членовете на батальона " Азов " стартира на 14 юни в Южния областен боен съд в Ростов на Дон. Първоначално обвинените бяха 24, само че двама от тях бяха разменени. Сред подсъдимите има и 8 дами.

Всички те са били арестувани при опит да изоставен зоната на бойните дейности наоколо до металургичния комбинат " Азовстал ".

Песков разяснява през днешния ден и диалозите сред Пекин и Вашингтон, като означи, че " Китай осъществя суверенните си права да построява връзки с други страни ". Говорителят на Кремъл обаче акцентира, че " нивото на връзките на стратегическо партньорство с Китай разрешава да сме уверени, че построяването на такива връзки в никакъв случай няма да бъде ориентирано против нашата страна ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР