Русенска фирма за производство на бои и лакове решава проблема

...
Русенска фирма за производство на бои и лакове решава проблема
Коментари Харесай

70 на сто от стажантите в русенска фирма за бои остават на работа в нея

Русенска компания за произвеждане на бои и лакове взема решение казуса с дефицита на фрагменти като наема младежи от Бюрото по труда по стратегия и ги образова. През последните две години 70 на 100 от тях са сключили непрекъснати трудови контракти с предприятието. След това те бързо напредват в кариерата и стават сполучливи млади експерти.

Русе

По програмата младежите подписват контракт за 6-месечен стаж, по време на който вземат заплати близки до междинните за района. Те получават освен заплащане и осигуровки, само че и цялостен обществен пакет, какъвто се поставя и на останали чиновници на компанията. Става дума за ваучери за храна, в допълнение здравно обезпечаване, карти за спорт. В първите месеци младежите работят дружно с ментор, с цел да могат по-лесно и бързо да усвоят специалността.
Венцислава Петрова - управител „ Човешки запаси ” в русенска компания за бои
„ Не е загадка, че застарява личния състав на фирмите, не е изключително атрактивно да се работи в промишлеността. По-приятно е да се работи в стопански или в търговски сфери, само че в последна сметка ние съумяваме да притеглим младежите. ”
До момента в предприятието са назначени близо 20 стажанти. Повечето са на административни позиции. Един от тях е Александър Димитров, който е съумял да изкачи към този момент три позиции и да реализира прогрес в кариерата си.
Александър Димитров
„ Още от първия ден действително започнах да работя в безусловно действителни условия...Фирмата е огромна, има много благоприятни условия за развиване и колективът като цяла е много добър. ”
Александър е влезнал в промишлеността напряко от студенската пейка. Но късмет да го последват имат и други незавършили висшето си обучение младежи, тъй като всяко лято компанията им обезпечава места. Наскоро при тях е работила студентка по социология в Софийския университет, която е пособия при подбора на личен състав. Идеята е младите да усетят действителния бизнес и да пожелаят да се „ внедрят ” в него - споделят от компанията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР