Русе. Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията

...
Русе. Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията
Коментари Харесай

Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов се срещна с кмета на Община Русе Пламен Стоилов

Русе. Зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на ПГ на партията Цветан Цветанов се срещна през днешния ден с кмета на Община Русе Пламен Стоилов. Те разискаха напредъка в реализирането на редица огромни инфраструктурни и обществени планове на територията на общината. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . В диалога участваха още националният представител от ГЕРБ-Русе и регионален координатор на партията Пламен Нунев, зам. – кметът по европейско развиване Страхил Карапчански и зам. – кметът по филантропични действия Иван Григоров.
„ Над 2000 възпитаници и деца от детските градини ще се възползват от основаните нови условия за образование и игри в ПМГ „ Баба Тонка “ – Русе, СУ „ Христо Ботев “ – Русе и детските градини „ Пинокио “ 1 и 2 и „ Русалка 2 “ “, изясни кметът Стоилов. По думите му се планува завършването им през есента тази година. „ Благодарение на интензивността на Община Русе и поддръжката на Министерски съвет е основана нужната съгласуваност за завършването им в период. Въвеждат се нови технологии за икономисване на енергия в обектите от просветителната инфраструктура, което ще намали разноските за прехрана “, акцентира зам.-председателят на ГЕРБ.
„ Над 12 млн. лв. е размерът на безплатно финансиране от европейските стратегии по тези планове “, сподели Цветан Цветанов, който оцени високо работата на Общината за европейския образ на Русе.
Кметът Пламен Стоилов посочи, че Русе е един от дребното градове със стартирала на 100 % реализация на капиталовата стратегия „ Региони в напредък “. Европейските средства, които ще се влагат в стопанската система и инфраструктурата на града, са на стойност над 56 млн. лв.. Основните огромни планове, по които Община Русе работи, са реконструкцията и рехабилитацията на четири улици, които свързват центъра с кея на града, който също следва да бъде благоустроен.
Вторият стадий на плана за интегрирана система на градски превоз планува създаване на пешеходна връзка–надлез сред кварталите „ Родина 3 “ и „ Чародейка “, реорганизация и рехабилитация на сектори от бул. „ Придунавски “ и ул. „ Шипка “, създаване на пешеходни зони и надграждане на интелигентната транспортна система. С европейско финансиране се планува и рехабилитация на кейовите страни и възстановяване на навигационните условия на три корабни места. Към момента се извършва и реконструкцията на пет общински образователни заведения и дворните им пространства и започва ремонта на 1/3 от улиците и тротоарите в целия град.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР