Румен Радев в момента се доказва като политик и до

...
Румен Радев в момента се доказва като политик и до
Коментари Харесай

Стефан Данаилов: Между Радев и Борисов има надпревара, която може да се превърне в дружба

Румен Радев сега се потвърждава като политик и до края на мандата ще стане изцяло състоятелен въпросът дали към този момент не е изместил Бойко Борисов от позицията на най-силна фигура в публичния живот у нас. Между двамата има конкуренция, която може да се трансформира в дружба, в случай че политическата обстановка в страната го изисква. Това сподели пред БТВ огромният български артист и зам.-председател на Българска социалистическа партия Стефан Данаилов.

Той беше безапелационен, че президентът не прави нищо под диктата на „ Позитано ” 20, само че също по този начин акцентира, че българската левица не извършва сляпо командите на европейските социалисти и точно с държанието си през последните години водачът на ПЕС Сергей Станишев е отчуждил част от „ аления ” електорат.

Данаилов призна, че има разлом и сред някогашния министър председател и ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, само че не удостовери информациите, че към този момент е решено евролистата на социалистите да се води от различен, а не от Станишев.

Попитан дали ръководството на кабинета „Борисов 3“ ще издържи артистът отговори: Ами, те в случай че се съборят, сами ще се съборят. Много са странни тия сътрудници от т.нар Патриоти. На мен ми се коства, че Бойко е малко поуморен към този момент, почна да му писва и тия момчета, в случай че не се стегнат, няма да изкарат дълго време.  Освен това индикаторите на великото им ръководство не са положителни. Сега пенсии подвигат, к’ви пенсии, ще ги изяде инфлацията…

По думите му ръководството не е сполучливо. „Ако беше сполучливо щеше да го регистрира някой европеец. Положителните качества си означават единствено те – какъв брой всичко е по какъв начин добре работи. Не може всеки проблем, който се случи в страната, във всевъзможен бранш на страната, да се отива при министър-председателя да го реши. Аз съм бил министър и в случай че не мога да реша проблем, който тревожи тая част на обществото, която е обвързвана с културата, и те да вървят при Станишев – щеше да ми е обидно. Министър не е инцидентно, не е обезличена работа, управляваш огромен сектор“, сподели Данаилов.

Любимият на генерации българи артист акцентира, че в политиката едно неверно решение може да заличи всичко, реализирано на сцената и на екрана. А той още веднъж се готви за режисура – въпреки да признава, че към момента му е мъчно да върви и зрението да не му разрешава да чете текстовете. Въпреки тежките моменти в последните години, Стефан Данаилов пожелава на всички повече оптимизъм през 2019 година и триумфи – а те идват единствено със здравето.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР