Румен Радев спечели категорично президентските избори на 21 ноември. Така

...
Румен Радев спечели категорично президентските избори на 21 ноември. Така
Коментари Харесай

Радев засега ще държи юмрука си в джоба

Румен Радев завоюва изрично президентските избори на 21 ноември. Така си подсигурява наличие в българската политика през идващите 5 години. По-същественият въпрос е дали завоюва и парламентарните избори. В смисъл, дали ръководещата коалиция, която се оформя след вота на 14 ноември, ще пасне на неговите цели и планове. Или ще се стигне до това президентът да размаха пестник и на новата политическа върхушка.

Още преди изборите стана ясно, че " Дондуков” 2 се трансформира в един от най-могъщите властови центрове в страната. За това способства политическата и управническа рецесия в страната, при която два следващи Народното събрание се провалиха в опитите си да излъчат постоянно държавно управление. А държавното кормило попадна в ръцете на излъчени от Радев служебни кабинети, управлявали страната повече от половин година.

Другото, което способства възхода на Радев, беше войната на политическата сцена сред герберите и техните съперници. Президентът сполучливо се лансираше като лидер на борбата против обраслия със кавги управнически модел, наследен от експремиера Бойко Борисов. Постепенно стартира да наподобява по този начин, като че ли враговете на Борисов – Има Такъв Народ, Политическа партия, Българска социалистическа партия, Демократична България, ИБГНИ, са нещо като обособени бойни елементи в една антигерберска войска, водена от президента. Той с лекост играеше тази лидерска роля, още повече, че по този начин и не се появи никой различен, който да се опита да му я отнеме.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР