Румен Радев печели убедително балотажа на президентския вот срещу Анастас

...
Румен Радев печели убедително балотажа на президентския вот срещу Анастас
Коментари Харесай

Румен Радев печели нов 5-годишен мандат с разгром на балотажа срещу Анастас Герджиков

Румен Радев печели безапелационно балотажа на президентския избор против Анастас Герджиков. Това сочат първите екзитполи. Преднината на генерала против прпфесора е толкоз безапелационна, че няма по какъв начин да има поврат или статистическа неточност. Причината е, че разликата в проценти е над 30 в интерес на Радев, който остава държавен глава и в идващите 5 години -  - 64% против 33%. Той ще е вторият след Първанов, който дублира мандата си на " Дондуков " 2.

Не е изненада, че изборната интензивност е дребна, само че това се очакваше и поради това, че кандидатурата на ректора на СУ в нито един миг не представляваше действителна опасност за Радев. Социолозите от дълго време биха тревога, че вотът е превдварително решен и това в добавка с хубавото и слънчево време през днешния ден обуслови не повече от 40% от имащите право на глас да идат до урните. Това значи, че към 2,4 милиона души са решили да гласоподават, което е най-ниска интензивност на балотаж у нас.

Съгласно Конституцията на България за президент на втори тур законно определен е този претендент, който има 50+1 % от тези, които са пуснали бюлетини. Това абсолютно прави Румен Радев безапелационен победител.

Очаквайте детайлности!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР