Румен Драганов счита, че голямото пътуване за празниците ще започне

...
Румен Драганов счита, че голямото пътуване за празниците ще започне
Коментари Харесай

Харчим повече след пандемията, защото решихме да живеем

Румен Драганов смята, че огромното пътешестване за празниците ще стартира тези дни.

След пандемията следим едно увеличение на харченето. Това не е в резултат на покачване на цените на стоките, просто хората взеха решение да живеят. Това сподели проф. Румен Драганов - шеф на Института за разбори и прогнози на осведомителната среда в туризма пред Българска национална телевизия.

По думите му огромното пътешестване за празниците ще стартира тези дни. " Някои ще тръгнат още в понеделник, само че други ще го създадат вторник. Тогава ще е огромното пътешестване ", изясни той.

" Много наши сънародници имат втори дом и от време на време той наподобява по-добре от този, в който живеят. На морето доста интензивно стартира да се работи ", сподели Драганов. По думите му по този начин къщите за посетители, вили и визитата на къщи за посетители ще се усилят.

Според Румен Драганов, доста хора ще пътуват, с цел да се видят с околните си и това е основната цел на пътуването.

" Ние споделяме, че туризмът усъвършенства локалните стопански системи. Пътуването е основно за дребните места. Туризмът внася хиляди левове в дребните общини. Ние следим след пандемията едно увеличение на харченето. Това не е в резултат на нарастването на стоките, просто хората взеха решение да живеят ", разяснява той.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР