Румънското правителство прие поправки в Наказателния кодекс, които целят да

...
Румънското правителство прие поправки в Наказателния кодекс, които целят да
Коментари Харесай

Румъния с нова, но спорна промяна на Наказателния кодекс

Румънското държавно управление одобри ремонти в Наказателния кодекс, които целят да доведат до край каузи за корупция по високите етажи на властта, оповестяват „ Ройтерс”.

Според критици на социалдемократите, измененията са опасност за независимостта на правосъдната система в северната ни съседка.
Снимка: БГНЕС
Поправките в Наказателен кодекс плануват редуциране периода на отминалост на някои закононарушения, което автоматизирано би спряло редица настоящи каузи.
Лидерът на румънската ръководеща партия беше наказан на 3,5 година затвор Присъдата е за финансови злоупотреби в предходната му службa
Долната камара на Народното събрание има последната дума, само че най-вероятно ще ги одобри. Опозиционните депутати и президентът Клаус Йоханис имат право да оспорят измененията в Конституционния съд, забавяйки осъществяването.

Ако измененията влязат в действие, от тях може да се възползва водачът на ръководещата партия –Ливиу Драгня. Той е обвиняем по дело за корист със служебно състояние.
Европейска комисия: България и Румъния са на прав път в региона на правораздаването „ Броят на съдиите в България е висок и не подхожда на продължителността на делата ”, разяснява още еврокомисарят Вера Юрова
Депутатите на социалдемократичната партия поеха самодейността за преразглеждане на Наказателните кодекси на страната предходната година. Европейската комисия съобщи, че препоръчаните промени са обратът на десетилетието в промените на Румъния.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР