Румънското правителство одобри днес решение, с което отпуска 150 милиона

...
Румънското правителство одобри днес решение, с което отпуска 150 милиона
Коментари Харесай

Румънското правителство купува таблети за 250 000 ученици в неравностойно положение

Румънското държавно управление утвърди през днешния ден решение, с което отпуска 150 милиона леи (31 милиона евро) от държавния запас за покупката на към 250 000 таблета с достъп до интернет за учениците, които не могат да си разрешат сходно устройство, заяви началникът на канцеларията Йонел Данка, представен от в. "Гъндул ", предава Българска телеграфна агенция.

Той изясни, че таблетите ще бъдат раздадени на учениците, които не могат да вземат участие в онлайн образованието, което беше въведено през март поради експлоадирането на епидемията от Ковид-19.

Министърът на образованието Моника Анисие съобщи, че е поискала от учебните инспекторати да централизират данните за учениците, които не разполагат с нужното съоръжение, с цел да вземат участие в онлайн образованието. Според събраните данни става дума за към 250 000 възпитаници, уточни тя.

Второкласници подариха храни на хора в неравностойно състояние и обществено слаби

С покупката на електронните устройства ще бъде улеснено отдалеченото образование и на децата в неравностойно състояние ", означи министърът.

Училищата в Румъния бяха затворени на 11 март, а президентът Клаус Йоханис заяви предишния месец, че образователната година ще приключи без отварянето им. Единствено учениците от 8 и 12 клас, които би трябвало да се явят на национални изпити през лятото, ще се върнат за малко на учебно заведение в интервала 2-12 юни. За всички останали възпитаници образованието ще продължи отдалечено, разгласи президентът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР